Proef van de Zuid-Tiroolse specialiteiten met ons heerlijk gastronomierecept. We verwennen je met kwaliteit van de bovenste plank. Met dit recept krijg je zeker de smaak te pakken voor het heerlijke Zuid-Tirol.

Geniet van Hugo, een aperitief uit het hart van Zuid-Tirol

Ontspan na een dagje wandelen met een aperitief uit het hart van Zuid-Tirol! Hugo, de verfrissende cocktail op basis van vlierbloesem, is je perfecte metgezel na een dag in de bergen. Werk af met een gezellig terrasje tijdens de zonsondergang of maak hem lekker zelf. Ontketen je innerlijke mixologist en leer hier hoe het moet.

Ontbijten in de bergen

Start je dag met een heerlijk gourmet ontbijt in het Gompmalm, bereid onder het waakzame oog van de Michelin sterrenchef Luis Haller. Gemaakt van lokale, gezonde ingrediënten en boordevol pure smaken. Voeg hier een adembenemend uitzicht over de Dolomieten aan toe en je krijgt een ervaring die je nooit vergeet. Reserveer hier en start je ochtend verrukkelijk.

Wijn proeven in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol heb je “wijnig” nodig om gelukkig te zijn. Breng je namiddag op smaak met een rondleiding in de schitterende wijnmakerij ontworpen door Werner Tscholl en sluit af met het proeven van Zuid-Tirools bekroonde en bekendste witte wijn. Werner mengde architectuur met een snuifje kunst en creëerde zo één van de mooiste gebouwen uit Zuid-Tirol. Een perfecte namiddagactiviteit, als je het ons vraagt. Lees hier verder voor extra informatie.

Ontspannen op het Milchfest

Besprenkel je laatste augustus-dagen met een vleugje plezier op het Milchfest. Waar alle activiteiten draaien rond melk, boter, kaas en room. Krijg de smaak te pakken met een wedstrijd koeienmelken, proef heerlijke delicatessen gemaakt van melk en smelt weg bij de sprookjes waarin melk een grote rol speelt. Dit en nog veel meer leuke activiteiten vind je op hun website.

Kwaliteit van de bovenste plank

In Zuid-Tirol hebben 32 verschillende tavernes het kwaliteitslabel “Südtiroler Gasthaus” verdiend. Enkel de restaurants die afwerken met tradities, roeren in gezelligheid en bakken met gastvrijheid kregen het privilege om zich zo te noemen. Daarbovenop koken ze alleen maar met lokale, verse en seizoensgebonden producten. Redenen genoeg om je eens culinair te laten verwennen in één van deze 32 restaurants. Klik hier voor de exacte locaties.

Pure Zuid-Tiroolse keuken in de Geisleralm hut

Een vleugje ontspanning tijdens de lunch? Dan is de Geisleralm hut in Val di Funes/Villnöss de plek voor jou. Geniet van typisch Zuid-Tiroolse gerechten met de adembenemende Geisler op de achtergrond! Afgekruid met tradities en warm geserveerd met liefde. Wat heeft een mens nog meer nodig? Reserveer hier om het zelf te ontdekken.

Bezoek het mooiste klooster van Zuid-Tirol

Voeg wat kloosterleven toe aan je vakantie in Zuid-Tirol en bezoek klooster Novacella/Neustift. Ooit de plek waar de knapste koppen werden opgeleid in wetenschap, kunst en filosofie. Momenteel de ideale plaats om bij een mooie zomeravond een rondleiding en een heerlijk glaasje wijn te serveren. Kruid je avond af met een lange wandeling door de uitgebreide bossen en wijngaarden van het grootste kloostercomplex van Zuid-Tirol. Het ideale recept voor een warme zomeravond! Voor meer informatie en extra tips, klik hier.

Ga törggelen als een echte local

Warm het einde van je zomer op met een portie “törggelen”! Start met een wandeling over de flanken, meng met een glaasje jonge wijn in oude wijnhuizen en voeg vervolgens nog wat heerlijk gebakken kastanjes en spek toe. Ga als laatste de koele avondschemering tegemoet en geniet na van je heerlijke dag. Klik hier voor meer informatie.