Sport de zon tegemoet met ons actief sportrecept. Ideaal voor de vakantieganger die niet kan stilzitten. We laten je proeven van de beste fietstochten doorheen Zuid-Tirol, adembenemende wandelingen en verfrissende zwempartijen.

Bezoek Becherhaus, de hoogst gelegen berghut van Zuid-Tirol

Verleg je grenzen met een bezoek aan Becherhaus, de hoogst gelegen berghut van Zuid-Tirol. Proef tijdens het overweldigende uitzicht van een deugddoende, warme maaltijd en meng met een bezoek aan de kleine ‘Maria-in-de-Sneeuw’-kapel. Smelt weg bij de warme gloed van de zonsondergang en kom tot rust op 3195m hoogte. Extra informatie over Becherhaus, vind je hier.

Trotseer de bergen met je mountainbike

Wikkel jezelf in het avontuur en zie het volledige Sella massief in één dag met de mountainbike. Meng het indrukwekkende berglandschap met een sportieve activiteit en beleef één van de mooiste uitzichten van Zuid-Tirol op een originele manier. Voor meer informatie, klik hier.

Wandel over UNESCO werelderfgoed

Wat heb je nodig om te genieten van een dag in het Drei Zinnen natuurpark? Een paar goede wandelschoenen, voldoende water en een gezonde portie zin in avontuur. Wandel door het UNESCO werelderfgoed en laat je verbazen door de magische kleurveranderingen in het landschap: van koel grijs tot vuurrood. Voor meer informatie, klik hier.

Ga zwemmen in een verborgen meer

Warm jezelf op in het warmste zwemmeer van Zuid-Tirol, verborgen tussen de wijn- en boomgaarden. Sudder je dag met duiken, zwemmen, roeien, waterfietsen, zeilen en surfen. En dit alles met een vleugje zonneschijn. Heerlijk. Voor meer informatie, klik hier.

Neem deel aan Börz-Plose Bike Day

Plaats je auto op 26 juni voor één dag aan de kant! Smeer je benen in, haal dat stalen ros boven en trotseer de woeste bergen van Zuid-Tirol. Want op één wondermooie dag in het jaar nemen moedige Zuid-Tirolers deel aan een 51-km lange fietstocht. Vrij van betaling, volledig vrij om te kiezen hoe lang en op welk niveau je deelneemt. Durf jij het aan? Klik hier om extra informatie te weten te komen. 

Wandel in de ongerepte natuur

Proef van de ongerepte natuur in de Gilfenkloof in Stanghe. Wandel langs de snelstromende beken, tussen de kloven uit zuiver wit marmer, over de wilde watervallen en rond de unieke plantenbegroeiing. Schud je innerlijke avonturier wakker en beleef natuurgeweld vanop de eerste rij. Voor meer informatie, klik hier.

Proef van cultuur in het hoogste museum van Zuid-Tirol

Mensen zeggen dat je avontuur en cultuur niet kan combineren. Maar mensen zeggen zoveel. MMM Corones mengt cultuur van de hoogste plank met een snuifje avontuur. Start je dag met een fikse wandeltocht naar het hoogste museum van Zuid-Tirol, ontworpen door de hoog aangeprezen architecte Zaha Hadid. Voeg hier vervolgens indrukwekkende architectuur, boeiende tentoonstellingen en fenomenale uitzichten aan toe en beleef een dag om nooit te vergeten. Voor meer informatie, klik hier

Ontdek de natuur met de Dolorama weg

Voeg wat avontuur toe aan je verblijf met de Dolorama Weg. Een onvergetelijke, vierdaagse trektocht langs de Dolomieten. Proef 61 km lang van adembenemende uitzichten, stevige beklimmingen en ontdek waarom deze streek deel uitmaakt van UNESCO werelderfgoed. Tijdens de trektocht wandel je langs de bloemenweiden van Rodenecker/Lüsner Alm, over de unieke rotsformatie van Aferer en Villnösser Geisler en daal je af door de weilanden van Laion. Tip! Vergeet zeker geen picknick mee te nemen. De vele rust- en uitzichtpunten zijn de ideale spot om te genieten van een Zuid-Tiroolse lunch, onder een stralende zon. Klik hier en ontdek meer over de Dolorama Weg.